Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

Flickr/Arjan Almekinders (Creative Commons)

Woensdag 23 juli is door minister-president Rutte tot dag van nationale rouw verklaard. Dan komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Nederland. In het toestel van Malaysia Airlines zaten meerdere Groningers en oud-Groningers.

Lees verder >>

'Apparaat kan aardbevingen voorspellen'

Goos de Boer

Uitvinder en elektrotechnicus Ton Rademaker uit het Gelderse Oosterbeek heeft een apparaat gebouwd, waarmee aardbevingen voorspeld kunnen worden. Het registreert electromagnetische signalen in de bodem, die vooraf gaan aan aardbevingen.

Lees verder >>

'Netto houden we zo'n 1,5 tot 2 ton over'

JK Beeld

De wedstrijd tussen FC Groningen en Aberdeen van aanstaande donderdag legt de Groningers geen windeieren. Algemeen directeur Hans Nijland zegt dat de club een aardige winst maakt op de wedstrijd in Euroborg.

Lees verder >>

Wolff-bioscoop Euroborg in Belgische handen

RTV Noord

De Belgische bioscoopeigenaar Kinepolis neemt alle negen Wolff-bioscopen in Nederland over. In Groningen zit de Wolff-bioscoop in stadion Euroborg.

Lees verder >>

Sluiting filialen The Phone House treft provincie niet

Google Street View

De sluiting van vijftig vestigingen van The Phone House heeft geen gevolgen voor de filialen in de provincie Groningen. Over de drie filialen in de stad Groningen is vooralsnog geen duidelijkheid.

Lees verder >>


Slag om Noord