Provincie moet natuurvergunning kolencentrale opnieuw aanpassen

Goos de Boer/RTV Noord

De drie noordelijke provincies en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) krijgen een half jaar de tijd om de natuurvergunning voor de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven aan te passen. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend bepaald.

Lees verder >>

Natuurorganisaties mogelijk naar rechter om uitspraak kolencentrale

Greenpeace

Natuurorganisaties Greenpeace en Natuur & Milieu overwegen de rechter te vragen de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven stil te leggen.

Lees verder >>

Sloop Brunner Mond stilgelegd wegens licht radioactief afval

Maarten Beurskens/RTV Noord

De sloop van sodafabriek Brunner Mond op het Chemiepark in Delfzijl is dinsdagmiddag stilgelegd, omdat bij de sloop licht radioactief afval is ontdekt.

Lees verder >>

The Passion zorgt voor goede hotelbezetting

Remco in 't Hof/RTV Noord

De hotels in en om de stad gaan een goed weekend tegemoet. Dat concludeert Marketing Groningen na een korte steekproef onder hotels in Groningen. Naast de paasdagen zorgt vooral The Passion voor een goede hotelbezetting.

Lees verder >>

Vogeltje kiest brievenbus als babykamer

Jacqueline Nauta/RTV Noord

Een vroege paas voor de familie Aslander in Zuidbroek. Sinds twee weken heeft een nog onbekend vogeltje de brievenbus in beslag genomen als nest. Tien eitjes liggen er in de groene postbak, die aan de weg staat. Overdag is moeder de hort op, aan het eind van de middag kruipt ze bovenop haar eieren.

Lees verder >>

Opinie op Noord

  • afbeelding
    Doet Henk Grol iets verkeerd?
    15 april 2014

    Judoka Henk Grol wilde later deze maand goud gaan pakken op het EK in Montpellier maar hij kampt met een voetblessure. De geschiedenis herhaalt zich. Keer op keer staan duim-, pols-, knie-, en voetblessures in de weg van zijn aspiraties. Wat gaat er mis?